Bakgrund

fredag 3 juni 2011

Enkla, vackra och billiga Goodiebags!


Idag är det min tur att bjuda på en pysslig tutorial till pysselstafetten som Sagolikt Pyssel anordnar. Som jag har lovat innan så kommer jag bjuda på hur man snabbt och enkelt gör fina, miljövänliga och billiga Goodiebags som kan användas till alla festliga sammanhang. Jag använde dessa för några veckor sedan när vi hade tjejfest.

Vi sätter i gång, det du behöver är:


 1. En tidning, jag återanvände gratistidningen metro.
 2. Ett limstift
 3. En limpistol (går lika bra med något annat pyssel-lim)
 4. En sax
 5. Snöre
 6. Ett färglatt kartongpapper
 7. En kartong i önskad storlek, jag använde en potatismoskartong som ni ser.
Ta bort häftstiftet i mitten och ta TVÅ hela ark. Lägg det översta ca en halv cm under och limma över kanten såsom bilden över visar. Detta kommer bli överkanten av påsen.

Vira de båda tidningsarken runt din kartong, klipp till nederkanten till rätt storlek för din påse. Limma ihop arken runt din kartong.

Sen är det dags att göra botten, vänd på kartongen och vik ihop botten precis som du slår in en present. Limma lite och ta sedan ur kartongen, tada, en påse! Eller ja, lite piff behövs fortfarande. Mät ut lite kartongpapper efter botten av din kartong, limma sedan fast det i botten på din påse. Limma, häfta eller använd hålslag för att få dit handtagen.
Jag limmade fast två papperssnören för att passa temat lite.

Så här ser de alltså ut när de är klara, lite tråkiga kanske, vi piffar till dem tycker jag! Vi gör en liten pappersblomma, det är superenkelt och supersött!


 1. Riv en remsa papper och knöla ihop den lite
 2. Gör en rolig (eller tråkig) knut
 3. Snurra och vrid pappret massor med varv
 4. Limma emellanåt så att den håller ihop och tada! Riv ut några löv. Lägg en klick lim med limpistolen och limma dit.
Ett tips är att limma valfri dekor där hålet för häftstiften är, eftersom mina goodiebags var rätt stora kom de mitt där fram.


Klar att fyllas!

Några påsar dekorerade jag med decoupage, det är snyggt eftersom texten syns igenom lite. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna, vi har ju alla lite olika saker som ligger och skräpar i lådorna där hemma, bara att limma på och vara glad!

Sist men inte minst är det bara att fylla på. Vi hade ju tjejfest så därför valde vi lite tjejiga saker. Är man så pysselberoende som jag är så pysslar man ihop en massa saker.

Det vi pysslade ihop själva var:
 1. Kylskåpsmagneter sydda i filt
 2. Virkade kylskåpsmagneter
 3. Läppglans (finns massor av recept på nätet, jag använde ett recept med bivax)
 4. Kaffekopps-ljus (med återvunnet stearin och secondhand-kaffekoppar)
 5. Decoupage ljuslyktor
 6. Smycken och håraccessoarer av tyg
 7. Roliga partyhattar
Saker vi köpte in för en billig peng:

 1. Ansiktsmasker
 2. Fotkrämer
 3. Smink (ögonskuggor och kajalpennor)
 4. Insektssmycken (vi hittade våra på tradera, 12 st för typ 50:-)
 5. Små pillerburkar till läppglanset
 6. Badbomber i storpack som vi delade upp i 2-pack
 7. Lite roliga saker som vi hittade på Lagerhouses reaavdelning (max 10 kr st)
 8. Godis
Summan av kardemumman blev en sprängfylld Goddiebag för ca 20-30 kr st. Nu är man ju lite utav det överambitiösa slaget så man kan ju såklart få ner summan lite. Mina vänner blev väldigt glada och det var ett populärt inslag i festen och de hade säkert tyckt det var lika roligt om det "bara" hade varit godis och någon liten sak i. Trodde faktiskt att någon skulle glömma sin goodiebag i fyllan (fyllan? vad är det för vänner jag har egentligen?) men alla kom med hem till sina nya familjer.

Sen kan man klart fylla dem med vad man vill beroende på tillställning. På barnkalas man kan fylla med godis och några små billiga leksaker eller pyssel. Till bröllop kan man fylla med lite finare praliner, en bröllopskarta o.s.v och till svensexa/möhippa kan man fylla med bakistabletter och annat roligt.

Nu är det slut för min del i den här pysselstaffeten och jag lämnar över stafettpinnen till Craft & Chocolate som kommer visa sin toturial imorgon, spännande!

10 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé! En goodie-bag får ju vilkt litet myspysparty att bli lite lyxigare!! /Louise

  SvaraRadera
 2. Jättefina goodiebags! Verkligen! Hade de varit mer än 6 dagar till vårt bröllop hade ja gärna gjort sådana, men nu läggs dom nog i framtidslistan :D

  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Kul idé! :-) Och som du skrev är det ju en bra idé till barnkalas också. :-)
  Tack för att du var med i pysselstafetten! :-)

  SvaraRadera
 4. Det där ska jag nog göra någon gång. Kul att ha med som gåbortspresent också, senast så gjorde jag saft och tog med, men det hade ju varit ännu roligare i en så fin påse :-)

  SvaraRadera
 5. Det är en jättebra idé Denice! :) Man kan ju göra en avlång och trycka ner en flaska vi i! :)

  SvaraRadera
 6. Jättefina påsar. Jag gjorde goodiebags till en resa i höstas (sydde påsarna), och ska göra nu i höst igen. Nu fick jag bra idéer, tack så mycket. :-)

  SvaraRadera
 7. Så enkelt och fint! Rolig idé att skämma bort gästerna med goodiebags! En sån fest hade man ju gärna hamnat på ;)

  SvaraRadera
 8. Ursnyggt och enkelt! Nu blev jag riktigt sugen på att slänga ihop en tjejfest bara för att få ge bort dessa söta påsar med överraskningar i..superkul ide.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 9. Men så fina, vilken toppenidé!

  SvaraRadera
 10. Kul idé! Tack för tipset! :-)

  SvaraRadera